Inschrijven

DOEN!Beurzen in Enschede

De Doen Beurs! is een participatiemarkt waar bewoners informatie kunnen krijgen over vrijwilligerswerk en het aanbod aan activiteiten in de eigen buurt. De Doen Beurs! brengt vraag en aanbod samen.

Bij de Doen Beurs! zijn verschillende organisaties uit Enschede aanwezig, variërend van zorg- en welzijnsinstellingen tot sportinstellingen. Zij bieden informatie over de activiteiten die wekelijks voor bewoners worden georganiseerd en welke mogelijkheden er zijn voor vrijwilligerswerk. De aanwezige instellingen hebben een marktkraampje. Bewoners die willen deelnemen aan een activiteit in hun buurt of zich willen aanmelden als vrijwilliger, kunnen zich ter plekke inschrijven.

Datum: 4 oktober 2018
Tijd: van 09:30 tot 15:30
Meer info: Facebook

Locatie
Enschede Stadsdeel Oost 
Gronausestraat 300 
7533 BM Enschede

DE tussen STAP

DE tussen STAP

Ontbreekt het je aan kennis over je talenten? Ben je onzeker over je eigen vaardigheden? Heb je moeite met doelen stellen en om gemotiveerd blijven? Zie je door de bomen het bos niet meer door alle mogelijkheden op het gebied van vrijwilligerswerk?

Dan is er goed nieuws! Vanuit de Wet Tegenprestatie wordt gestimuleerd dat mensen actief worden en zich inzetten als vrijwilliger. Met de workshop ‘de tussen Stap’ willen M-Pact en de Twentse Alliantie zich inzetten voor die mensen voor wie de stap naar vrijwilligers werk te groot is. ‘De tussen Stap’ is een programma op maat waarin je je talenten leert kennen doormiddel van thema’s die samen met de groep bepaald worden. Er wordt gewerkt met gastdocenten en informatie gegeven door organisaties op basis van vragen uit de groep.

Aan het eind van deze workshop – bestaand uit 15 bijeenkomsten van 2 uur – kun jij je eigen vaardigheden en talenten benoemen, is je zelfkennis en je eigenwaarde toegenomen. Je zorgt beter voor jezelf, bent in staat om betere keuzes te maken, je hebt weer de leiding over je eigen leven en de mogelijkheid om door te stromen naar ‘doe mee in Enschede’.

Meer info: Sonja Mückenheim
sonja.muckenheim@m-pact.nl

KoT - FIFE Event 2018

Datum: 
donderdagmiddag 15 november 2018

Tijd:
 
13.00 uur – 17.00 uur 

Locatie:
 
Prismare 
Lonnekerspoorlaan 122, Enschede

Parkeren

Goed bereikbaar met openbaar vervoer en gratis parkeren! 

Nationale Vrijwilligersdag

Jaarlijks op 7 december worden landelijk vrijwilligers in het zonnetje gezet. Ook regionaal krijgen veel vrijwilligers extra aandacht. Deze extra aandacht verdienen ook de vrijwilligers binnen de gemeente Enschede.

In samenwerking met de Gemeente Enschede organiseert M-Pact daarom ook dit jaar weer een inspirerende middag met een dynamisch programma om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten. 

Datum: - december 2018
Locatie: - nog niet bekend
Tijd:
 - nog niet bekend

Bekijk terugblik:
- Nationale Vrijwilligersdag 2017