Inschrijven

Ladies

Speciaal voor vrouwen in Enschede is er M-Pact Ladies. Mede door beperkte basisvaardigheden hebben te veel vrouwen weinig kansen op de arbeidsmarkt, waardoor zij minder zelfredzaam en economisch zelfredzaam zijn. Door hun vaardigheden te verbeteren, kunnen zij gemakkelijker aan de slag met een baan, vrijwilligerswerk of een opleiding en kunnen ze makkelijker mee doen in de maatschappij. M-Pact Ladies is een platform dat vrouwen stimuleert om hun talenten te ontdekken, te benutten en te verzilveren. Want dat betekent dat zij zelfstandiger zijn, meer keuzevrijheid hebben en een sterkere positie in de maatschappij bemachtigen.

Denk hierbij aan (weer) een opleiding gaan doen, leuk (vrijwilligers)werk ontdekken of misschien wel als ZZP’er aan de slag te gaan. Daarnaast is er de mogelijkheid om je aan te melden voor een bedrijfsbezoek of een werkervaringsplek en natuurlijk denken wij bij stappen zetten ook aan je persoonlijke ontwikkeling! Op diverse thema’s als communicatie, presentatie, budgetteren, zelfvertrouwen, solliciteren en onderhandelen, kun je leuke en leerzame workshops volgen.

EVA : Enschedese Vrouwen met Ambitie

Mede door beperkte basisvaardigheden hebben te veel vrouwen weinig kansen op de arbeidsmarkt, waardoor zij minder zelfredzaam en economisch zelfredzaam zijn. Door hun vaardigheden te verbeteren, kunnen zij makkelijke aan de slag met een baan, vrijwilligerswerk of een opleiding en kunnen ze makkelijker mee doen in de maatschappij.

Wat is 'Kracht on Tour Twente'?

Het doel van het ‘Kracht on Tour Twente’ FIFE Event is om jou te inspireren je talenten, doelen en dromen te ontdekken én om stappen te blijven zetten. Denk daarbij aan (weer) een opleiding gaan doen, leuk (vrijwilligers)werk ontdekken of misschien wel als ZZP’er aan de slag te gaan. Daarnaast is er de mogelijkheid om je aan te melden voor een bedrijfsbezoek of een werkervaringsplek en natuurlijk denken wij bij stappen zetten ook aan je persoonlijke ontwikkeling! Op diverse thema’s als communicatie, presentatie, budgetteren, zelfvertrouwen, solliciteren en onderhandelen kun je leuke en leerzame workshops volgen.

Kom, doe mee, wissel je ervaringen uit met andere vrouwen en vergroot je netwerk!

Kracht on Tour - 'Mattie'magazine

Het KRACHT on Tour Twente magazine ‘Mattie’ is voor en door vrouwen gemaakt. Want we geloven in de kracht van vrouwen!
Maar... er is en blijft werk aan de winkel. Want bijna de helft van alle vrouwen in Nederland is niet economisch zelfstandig. Veel vrouwen stoppen met werken als zij kinderen krijgen of kiezen voor een kleine deeltijdbaan. Vaak uit vrije keuze, dat wel, maar toch blijkt dat vrouwen enorm kwetsbaar zijn als er iets misgaat in het leven, de liefde of het werk. Dan moeten ze ineens van veel minder geld rondkomen en is de kans groot op een neerwaatse spiraal. Dat laatste is wat KRACHT on Tour Twente juist niet wil! In onze ‘Mattie’ daarom mooie verhalen van krachtige vrouwen die een inspiratiebron kunnen zijn voor vele anderen.

Mini Kronieken

Via KRACHT on Tour Twente worden vrouwen gestimuleerd hun talenten te ontdekken, te benutten en te verzilveren. Want dat betekent dat zij zelfstandiger zijn, meer keuzevrijheid hebben en een sterkere positie in de maatschappij bemachtigen. Vanuit dat gedachtengoed is dit jaar het project Minikronieken opgestart.

Spreekuur Deals

Vanuit het FIFE event ‘Kracht on Tour Twente’ worden er afspraken gemaakt met organisaties om de vrouwen te stimuleren en kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Deze afspraken noemen we ‘Deals’. Het doel van het event en de deals is om vrouwen te inspireren hun talenten, doelen en dromen te ontdekken en hen te stimuleren om stappen te blijven zetten. Dit kan op verschillende manieren, denk bijvoorbeeld aan het volgen van een opleiding of training, het starten met vrijwilligerswerk of misschien wel als ZZP’er aan de slag gaan! Daarnaast zijn er mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling op diverse thema’s!

Wat is dat 'een deal'?

Deals zijn afspraken met lokale organisaties. Deals gaan over het creëren van kansen voor vrouwen op de arbeidsmarkt te vergroten. Een deal kan gaan over uiteenlopende zaken. Het kan gaan over vrijwilligerswerk, een werkervaringsplaats of een rondleiding bij een organisatie. Daarnaast training, coaching en advies of het stimuleren van vrouwelijk ondernemerschap. Bij het sluiten van deals is er veel ruimte voor maatwerk. Er zijn nog veel meer mogelijkheden dan opgesomd in het lijstje!

Werkwijze

Bij het sluiten van de deals wordt er veel ruimte gegeven voor maatwerk. Dit betekent dat er per persoon gekeken kan worden naar specifieke wensen. Om een zo goed mogelijke match te maken met een  deelneemster wordt er daarom eerst een persoonlijk gesprek gevoerd. Voor een intakegesprek kun je een afspraak maken of naar het open spreekuur komen.

Het spreekuur is elke donderdag van 9:30 tot 12:30 uur
Locatie: M-pact, Boulevard 1945-3, 7511 AA  Enschede  
Telefoon: 053-4323304
Email: lindsay.tukkers@m-pact.nl