Inschrijven

Geniet van de kleine dingen

Geniet van de kleine dingen

Door: Marion Carol

Het zonnetje breekt langzaam door deze morgen. Het is rustig in de kantoortuin en Bernard heeft wel even tijd voor wat leuke vragen.

Zeg Bernard, wat was vanochtend jouw eerste gedachte?

Het is even stil en dan volgt er lachend: “Ik had geen diepzinnige gedachte of zo. Heel praktisch eigenlijk. Even een broodje smeren.”

Iets serieuzer dan, wat betekent vrijwilligerswerk voor jou?

“Door vrijwilligerswerk kan ik mezelf nuttig maken en heb ik routine, net als bij een betaalde baan. Ook vind ik het belangrijk om bij te leren en mijn kennis op peil te houden. Verder kun je netwerken, mensen ontmoeten en gezellig koffie drinken met iedereen.”

Hoe ben je bij M-Pact gekomen?

“Dat was twee jaar geleden in de tijd van Vrijwilligers053. Ik zat in een re-integratietraject en mijn coach had een advertentie gezien waarin ze op zoek waren naar een ICT-er. Ik mocht gelijk aan de slag. Sterker nog, een week voordat ik zou beginnen belde Monique met de vraag of ik direct al kon starten. Mijn eerste project was ondersteunen bij het opzetten van een website.

Welke werkzaamheden doe je nu zoal?

“Op ICT-gebied ondersteun ik collega’s en beantwoord ik hun vragen. Ook verhelp ik storingen van bijvoorbeeld printers en laptops. Toen we naar de huidige ruimte verhuisden, heb ik de wifi-aansluiting geïnstalleerd met alle bedrading en accesspunten.” Verder pakt Bernard technische en facilitaire klusjes op en zorgt hij voor de nodige gezelligheid. “Had ik koffiedrinken al gezegd?”

Dat is natuurlijk ook belangrijk! Wat houdt je verder bezig, buiten M-Pact?

“Verder ben ik veel met muziek bezig. Ik speel basgitaar en keyboard in verschillende bands. Met Heliophile, een ‘synthpop’ band, treden we af en toe op. We hebben laatst nog in Groningen gespeeld. Verder help ik elke zondagmiddag bij Groofz, dat zit hier in het gebouw. Elke week spelen daar bands en daar help ik met geluid en techniek.”

Goed om te weten. Laatste vraag, is er iets wat je anderen wilt meegeven?

“Geniet van de kleine dingen, dat wordt nog weleens vergeten.”