Inschrijven

Enschedese Vrijwilligersprijs 2019!

Enschedese Vrijwilligersprijs 2019

Tijdens de Nationale Vrijwilligersdag van 2018 is het al aangekondigd: De komst van de Enschedese Vrijwilligersprijs 2019.

Enschede kent vele organisaties, instellingen en verenigingen die zich elk op hun eigen manier vrijwillig inzetten voor de bewoners van Enschede. Denk daarbij aan mantelzorgers, taalmaatjes, kinderboerderijen, speeltuinen, wijkcentra et cetera.

Dit jaar willen wij deze organisaties in het zonnetje zetten door middel van de uitreiking van de Enschedese Vrijwilligersprijs 2019. De prijs is bedoeld voor organisaties, instellingen of verenigingen die op een bijzondere manier met haar vrijwilligers omgaan.

Kent u of werkt u bij zo’n fijne organisatie, instelling of vereniging dan kunt u deze voordragen voor de Enschedese Vrijwilligersprijs 2019. Een jury beoordeelt deze voordrachten op een aantal criteria en maakt een selectie van 5 potentiële prijswinnaars. De jury kijkt bijvoorbeeld naar de positie van de vrijwilligers binnen de organisatie, hoe worden de vrijwilligers gewaardeerd binnen de organisatie, zijn er duidelijke afspraken gemaakt over taken en bevoegdheden, krijgt de vrijwilliger opleidingsmogelijkheden, hoe is de uitvoering van de vrijwilligerstaak geregeld, wat is het maatschappelijk belang van de organisatie et cetera.

Aanmelden en procedure

U kunt organisaties, instellingen of verenigingen voordragen via dit voordrachtformulier! Motiveer waarom u deze organisatie voordraagt en wie weet eindigt uw organisatie dan wel in de Top 5!

Voordragen van organisaties kan tot 1 september 2019. De prijs is bedoeld voor een organisatie, instelling of vereniging; dus niet voor een persoon. Daarnaast moet het gaan om officieel vrijwilligerswerk binnen de gemeente Enschede

Na 1 september sluiten de lijnen en gaat de jury in beraad om een Top 5 samen te stellen van alle genomineerden. Daarna volgt de publieke stemronde.
Tijdens de Nationale Dag van Vrijwilliger is de grote finale. Daar zal bekend worden wie de eerste Enschedese Vrijwilligersprijs 2019 heeft gewonnen! Behalve deze mooie prijs wint de nummer 1 ook een automatische nominatie voor de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2020 en de Allerhande Vrijwilligersprijs 2020. Ook de nummers 2 en 3 zullen automatisch genomineerd worden voor deze prestigieuze prijzen. Dus geef snel uw favoriete organisatie, instelling of vereniging op en vertel ons waarom deze de Enschedese Vrijwilligersprijs verdient. 

Wie mag nomineren?

Iedereen! Zolang je een vrijwilligersorganisatie, - vereniging of -instelling nomineert mag iedereen nomineren. Vraag daarom gerust je netwerk om nominaties aan te dragen!NU NOMINEREN!

Wil u op de hoogte blijven?
Meld u dan aan voor onze M-Pact nieuwsbrief zodat u niets mist!