Inschrijven

STEM op jouw favoriet!

STEM vandaag nog op jouw favoriet!!

Tijdens de Nationale Vrijwilligersdag van 2018 is het al aangekondigd: De komst van de Enschedese Vrijwilligersprijs 2019.

Enschede kent vele organisaties, instellingen en verenigingen die zich elk op hun eigen manier vrijwillig inzetten voor de bewoners van Enschede. Denk daarbij aan mantelzorgers, taalmaatjes, kinderboerderijen, speeltuinen, wijkcentra etc.

Dit jaar willen wij deze organisaties in het zonnetje zetten door middel van de uitreiking van de Enschedese Vrijwilligersprijs 2019. De prijs is bedoeld voor organisaties, instellingen of verenigingen die op een bijzondere manier met haar vrijwilligers omgaan.

Afgelopen maanden kon iedereen organisaties, stichtingen en verenigingen nomineren voor deze Enschedese Vrijwilligers Prijs. Deze nominatie ronde is begin september gesloten.
Inmiddels heeft een jury de inzendingen beoordeelt op een aantal criteria en maakte een selectie van 5 potentiële prijswinnaars. De jury heeft daarbij gekeken naar de positie van de vrijwilligers binnen de organisatie, hoe worden de vrijwilligers gewaardeerd binnen de organisatie, zijn er duidelijke afspraken gemaakt over taken en bevoegdheden, krijgt de vrijwilliger opleidingsmogelijkheden, hoe is de uitvoering van de vrijwilligerstaak geregeld, wat is het maatschappelijk belang van de organisatie etc. Nu is het zover dat je kan gaan stemmen op de onderstaande genomineerden!

Op "de Nationale Vrijwilligersdag 2019" zal bekend gemaakt worden wie de Enschedese Vrijwilligers Prijs 2019 gewonnen heeft! Wil je daarbij zijn? Dat kan! Binnenkort zal het programma van de Dag van de Vrijwilliger bekend gemaakt worden en kan je jezelf aanmelden voor deelname. Zet de datum daarom vast in je agenda en houd je mailbox in de gaten!

NOTEER VAST IN JE AGENDA
De "Nationale Vrijwilligersdag" zal dit jaar gehouden worden op zaterdag 7 december 2019 van 12:30 tot 17:00 uur, locatie Theater Prismare aan de Roomweg 167d (Roombeek, Enschede). Ook dit jaar is er weer een leuk programma met entertainment, gezelligheid en natuurlijk de prijsuitreiking! Meer informatie hierover zal spoedig volgen in de nieuwsbrieven, op onze website www.m-pact.nl, de social media en in de kranten. Je kan je nu ook alvast aanmelden via "Nationale Vrijwilligersdag 2019"

Meer lezen over de Enschedese Vrijwilligers Prijs 2019? 
Klik dan HIER

Buurtbemiddeling Enschede

Buurtbemiddeling ondersteunt buurtgenoten die een conflict hebben, om met elkaar in gesprek te gaan en tot een oplossing te komen. Daarvoor worden buurtbemiddelaars ingezet. Dit zijn getrainde vrijwilligers die luisteren naar het verhaal van beide kanten, niet oordelen en neutraal zijn. Zij begeleiden buur A en buur B naar een oplossing.

Uiteraard hebben buurtbemiddelaars geheimhoudingsplicht en is deze geboden ondersteuning helemaal gratis!

Smiley Stroïnkslanden

Stichting Smiley Stroïnkslanden is verantwoordelijk voor de nodige activiteiten voor jong en oud en zorgt er voor dat elke dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag kinderen kosteloos onder begeleiding kunnen spelen met de spullen van de uitleen. Smiley Stroïnkslanden is van, voor en door bewoners.

Met een minimum aan mogelijkheden zorgen zij dat veel buurkinderen toch elke dag in een veilige omgeving kunnen spelen en bewegen!

Huis van Verhalen

Het Huis van Verhalen bestaat mede door het enthousiasme en de inzet van vrijwilligers. Deze stichting is naast het Herdenkingscentrum van de Vuurwerkramp, ook een actief ontmoetingscentrum voor mensen die hun (levens)verhaal willen vertellen o.a. tijdens de inloopmiddagen. Daarnaast zorgt de wekelijkse buurtmaaltijd voor verbinding tussen vrijwilligers en bezoekers. Ervaren ambassadeurs vertellen u, tijdens een rondwandeling door de wijk Roombeek, over de rijke historie, de vuurwerkramp, de wederopbouw en het bijzondere karakter van deze wijk. In het kader van "Huiskamer van de Buurt" worden diverse andere activiteiten ontplooid zoals bloemschikken, handwerken, etc.

Stichting MOVE

Stichting MOVE koppelt kinderen die minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenoten aan studenten. Door hen samen in actie te laten komen voor hun omgeving merken deze kinderen wat ze kunnen bereiken en welke impact ze op hun eigen leefomgeving kunnen hebben. Op deze manier laten zij hen ontdekken dat zij de wereld kunnen veranderen en krijgt hun zelfvertrouwen een boost. In de Move-projecten op basisscholen laten ze kinderen uit minder bedeelde wijken ontdekken welke mogelijkheden zij hebben in de maatschappij en hoe ze hun eigen buurt kunnen verbeteren. Ze werken samen met studenten, verkennen hun mogelijkheden en brengen die meteen in de praktijk.

Stichting Present

De missie van Stichting Present is om een brug te slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Als makelaar in vrijwilligerswerk bieden zij de mogelijkheid om je als groep of individu in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Present bereikt vrijwilligers van alle leeftijden in Enschede doordat ze praktische projecten organiseren die een nieuwe start mogelijk maken in het leven van mensen met problemen, bijvoorbeeld door hun huis op te knappen, schoon te maken of de tuin op te ruimen om de leefomgeving te verbeteren. Daarnaast organiseren ze sociale projecten zoals bijvoorbeeld mooie ontmoetingen met mensen in zorginstellingen.

Elke stem telt!