Inschrijven

Internationale Vrouwendag 2018

M-Pact lanceert 'M-Pact Ladies' voor de Internationale Vrouwendag 2018!

Het is morgen 'Internationale Vrouwendag 2018'! 

We hebben daarom gewacht tot vandaag om onze nieuwe M-Pact Ladies facebookpagina te kunnen lanceren! We zijn er super trots op om ons als vrijwilligersorganisatie ook in te mogen zetten voor vrouwen die graag hun potenties willen ontdekken en ontwikkelen.

M-Pact Ladies

Voor de Enschedese vrouw is er M-Pact Ladies. Dit platform – zoals de naam al doet vermoeden - is er speciaal voor vrouwen omdat M-Pact gelooft in de eigen kracht van hen! Maar… er is en blijft werk aan de winkel. Bijna de helft van alle vrouwen in Nederland is niet economisch zelfstandig. Veel vrouwen stoppen met werken als zij kinderen krijgen of kiezen voor een kleine deeltijdbaan.

Tevens ervaren veel vrouwen moeilijkheden wanneer zij weer aan de slag willen gaan. Door middel van diverse initiatieven stimuleert M-Pact Ladies vrouwen om weer in hun eigen kracht te gaan staan, hun talenten te (her)ontdekken, te benutten en te verzilveren. Want dat betekent dat zij zelfstandiger zijn, meer keuzevrijheid hebben en een sterkere positie in de maatschappij bemachtigen.

Denk hierbij aan (weer) een opleiding gaan doen, leuk (vrijwilligers)werk ontdekken of misschien wel als ZZP’er aan de slag te gaan. Daarnaast is er de mogelijkheid om je aan te melden voor een bedrijfsbezoek of een werkervaringsplek en natuurlijk denken wij bij stappen zetten ook aan je persoonlijke ontwikkeling! Op diverse thema’s als communicatie, presentatie, budgetteren, zelfvertrouwen, solliciteren en onderhandelen, kun je leuke en leerzame workshops volgen.

Bekijk M-Pact Ladies pagina


Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag stond en staat voor het gevoel van solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen overal ter wereld.

De viering ervan vindt vaak plaats rond een specifiek thema – bijvoorbeeld voor vrouwenrechten of tegen geweld of armoede – dat soms landelijk maar meestal lokaal wordt bepaald. Het thema van dit jaar is "VROUWEN EN MANNEN ZIJN OVERAL GELIJKWAARDIG" waarin vooral ook aandacht gevraagd wordt voor gelijkwaardige behandeling en rechten voor mannen én vrouwen.

Lees meer