Inschrijven

Zilverfestival 2016

BLOG: Een geslaagde 2e editie van het Zilverfestival !

[Door: Ruben Eijsink]

Van een Brei & Haakcafé tot een tentoonstelling van kleine poppetjes gemaakt van restafval. Er is Textielbeat muziek en tal van andere activiteiten op de nostalgische leest geschroeid. We zijn op het Zilverfestival, ditmaal het thema van de Culturele Zondag. Dit kleurrijke culturele evenement, dat voor een groot deel draait op een vaste groep enthousiaste vrijwilligers, staat op zondag 30 oktober 2016 in het teken van zilver. Daarmee wordt bedoelt: de actieve 55-plusser die graag laat zien wat ze kan bijdragen aan kunst en cultuur.

Zilver en niet grijs. Dat mag vandaag gevierd worden in Enschede. Vandaar het Zilverfestival, dat het gebied rondom de Oude Markt omtovert in een kunstzinnig, cultureel en informatief epicentrum van enthousiasme en betrokkenheid. Leeftijd speelt geen rol, hoewel wijsheid met de jaren komt. Daar spelen de vrijwilligers van M-Pact, prominent aanwezig op de Oude Markt, graag op in.

Volop belangstelling

Het is een prachtige herfstdag en de temperatuur is best aangenaam voor de tijd van het jaar. Omstandigheden die zich lenen voor een vlotte doorloop op het kleurrijke festivalterrein voor de Grote Kerk. Met veel belangstelling wordt uiteenlopende informatie over vrijwilligerswerk en de educatieve kansen bij de Volksuniversiteit Enschede ingewonnen door de passanten.

De Levensboom

De bladeren vallen van de bomen, maar bij ons mag men juist een blaadje aan de ‘Levensboom’ hangen. Geïnteresseerden worden geprikkeld om hun wensen en opgedane wijsheid in het kader van vrijwilligerswerk te delen met anderen. Meedoen en inspireren, daar draait het om bij M-Pact.

Medewerkers staan de hele dag klaar om mensen te informeren over leuke workshops, cursussen en trainingen bij de Volksuniversiteit en de verschillende mogelijkheden die een actieve 55-plusser (of jonger mag natuurlijk ook!) kan benutten via M-Pact. Zo is Koos, een man van begin zestig, erg geïnteresseerd in een functie als gastheer. Hij is al betrokken bij ander vrijwilligerswerk, maar heeft nog tijd over die hij graag actief wil benutten. Bij ons is hij aan het juiste adres. M-Pact match-adviseur Desiree nodigt Koos uit om nader kennis te maken tijdens een gesprek in de vestiging van M-Pact aan de Boulevard 1945. Waar onder het genot van een kop koffie rustig kan worden gekeken naar de kansen en mogelijkheden.

Tevreden gevoel

De Levensboom wordt alsmaar voller, op de Oude Markt wordt het rustiger. Deze succesvolle editie van het Zilverfestival loopt op z’n einde. Hoewel, misschien is het voor sommigen mensen juist het begin van iets nieuws. Bijvoorbeeld van een nieuwe waardevolle ervaring als vrijwilliger in wording. Met een boom vol wijsheden kan het team van M-Pact met een tevreden gevoel huiswaarts keren. Bedankt mensen van de Culturele Zondag! Het was weer een inspirerende dag.