Inschrijven

Vrijwilligerswerk brengt je verder!

Vrijwilligerswerk in het buitenland!

Een geweldige manier om je grenzen te verleggen, ervaring op te doen, te reizen en andere culturen te ontdekken. Er zijn diverse aanbieders die vrijwilligers kunnen matchen aan projecten in het buitenland.

Denk bijvoorbeeld aan;

Vrijwillig Wereldwijd heeft allerlei verschillende soorten projecten in zowel Azië, Afrika als Zuid-Amerika. Zo kun je je bijvoorbeeld inschrijven voor een sociaal project maar ook voor sport of bouw projecten. Je kunt bij hun ook terecht voor je buitenland stage.

Vrijwillig Wereldwijd begeleidt al meer dan 10 jaar vrijwilligers uit Nederland en België op een persoonlijke manier tijdens hun reis naar het buitenland. Voor het vrijwilligerswerk hanteren zij flexibele reisdata. Zowel voor vertrek als op de plaats van bestemming zorgen zij voor goede begeleiding. Momenteel ondersteunen zij projecten in 15 verschillende landen.

Website: www.vrijwilligwereldwijd.nl

Via Ecovolunteer kun je overal ter wereld meewerken aan dierenbeschermingsprojecten. Jouw inzet helpt lokale natuurbeschermingsorganisaties in hun werk.

Website: www.wildlifeact.com

DARE2GO biedt verschillende mogelijkheden voor jongeren om voor langere tijd mee te werken in lokale projecten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

Website: www.edukans.nl

JoHo biedt verschillende mogelijkheden voor jongeren in het buitenland, zoals werken, stage of vrijwilligerswerk.

Website: www.joho.org

SIW is een zendorganisatie voor jonge vrijwilligers naar Europa en ontwikkelingslanden, onder andere voor EVS projecten van het Youth in Action programma. Daarnaast organiseert SIW internationale uitwisselingsprojecten voor jongeren.

Website: www.siw.nl

Travel Active

Via Travel Active open je wereld door het doen van vrijwilligerswerk in Latijns Amerika, Afrika of Azië. Travel Active werkt samen met vele vrijwilligersprojecten in 3 continenten en in meer dan 30 landen. Op onze projecten is de extra hulp van vrijwilligers erg welkom. Als vrijwilliger bied je ondersteuning op projecten en assisteer je het lokale personeel. Samenwerken, kennis delen en leren van elkaar staat hierbij centraal. 

Website: www.travelactive.nl

Projects Abroad

Projects Abroad heeft verschillende vrijwilligerswerkprojecten over de hele wereld. Mogelijkheden zijn onder andere sociale projecten, lesgeven, en natuurprojecten. Je kunt de projecten combineren met een taalcursus. Ook kun je via Projects Abroad stage lopen in het buitenland en afstuderen in het buitenland.

Projects Abroad verwelkomt iedereen die vrijwilligerswerk in het buitenland wil doen. In meer dan 25 landen bieden we verschillende soorten projecten aan. Veel vrijwilligersprojecten zijn geschikt voor alle leeftijden, maar er zijn ook speciale projecten voor bijvoorbeeld jongeren, studenten, gezinnen, professionals of 50-plussers. Denk ook aan een lokale taalcursus, in combinatie met een waardevol project, of vrijwilligerswerk tijdens een wereldreis.

Website: www.projects-abroad.nl

Beurs mogelijkheden!

Wil je graag als vrijwilliger of stagiair weg met Vrijwillig Wereldwijd, maar heb je niet genoeg financiële middelen, dan verstrekt de Europese Unie beurzen die dit mogelijk kunnen maken. De beurzen zijn onderverdeeld per opleidingsveld. Elke beurs heeft zijn eigen eisen en mogelijkheden. Voor meer informatie klik hier. Op deze website vind je alle informatie omtrent de beurs, aanvraag procedures en de eisen. De verschillende beurzen kunnen in de loop van tijd veranderen.

Website: www.wilweg.nl/financiering/beursopener

Wil je geen geld betalen voor vrijwilligerswerk?
Kijk dan eens op WorkAway.info. Hier vind je duizenden projecten waar je je voor kan aanmelden. Bij bijna alle projecten krijg je in ruil voor het vrijwilligerswerk een bed en een aantal maaltijden per dag. De diversiteit is enorm van werken in een hostel tot werken bij een schildpaddenopvang.

Website: www.workaway.info

Ook voor 50+ is er volop vrijwilligerswerk!

Vrijwilligerswerk niet voor 50-plussers? Echt wel! Uit een onderzoek van de Wisconsin Longitudinal Study blijkt zelfs dat mensen die vrijwilligerswerk doen langer kunnen leven. Het gaat daarbij om het doen van vrijwilligerswerk dat echt gericht is op het helpen van anderen en niet gericht op jezelf. Uit onderstaande poll*, uitgevoerd door Doingood, blijkt dat ruim 66% van de 50-plussers altijd al eens vrijwilligerswerk in het buitenland heeft willen doen. Bijna 15% denkt dat dit alleen voor jongeren is weggelegd. Onterecht! In de praktijk blijkt juist dat de 50+ doelgroep zeer waardevol is voor de ontvangende projecten in het buitenland.

Website: www.leefjepensioen.nl

Vrijwilligerswerk in het buitenland: een waardevolle reiservaring!