Inschrijven

Vrijwilligerswerk in het buitenland!

Luxe vakantie of ga je iets spannends doen?

De zomervakantie komt er aan. Je kijkt vast al rond naar verschillende mooie vakantiebestemmingen maar heb je ook wel eens gedacht aan vrijwilligerswerk in het buitenland? Open je wereld door het doen van vrijwilligerswerk in landen binnen Europa of zelfs daarbuiten. Er zijn diverse organisaties die vrijwilligerswerk in het buitenland aanbieden. Vanuit M-Pact bemiddelen wij hier niet in, maar we geven je graag de nodige tips en advies mee!

Wat kan je doen?

Er zijn meer dan honderd verschillende vrijwilligersprojecten in het buitenland. Zo kun je jouw tijd besteden aan het helpen bij een sociaal project met kinderen in een tehuis, Engelse les geven op lokale scholen, meewerken aan het natuurbehoud op unieke locaties en nog vele andere projecten.

Je gaat op locatie samenwerken met de lokale bevolking en onder begeleiding van een ter plaatse werkende organisatie. Je deelt kennis en leert van elkaar. Het vrijwilligerswerk levert je een waardevolle reiservaring op omdat je landen en culturen van een heel andere en veel persoonlijker kant leert kennen!

Voordelen van vrijwilligerswerk in het buitenland

Ondersteun een gemeenschap die hulp kan gebruiken! Stap uit je comfortzone, doe ervaring op en boost je CV, reis zonder je een toerist te voelen en maak vrienden voor het leven.

Via welke organisaties?

Een aantal organisaties waaraan je kunt denken zijn:


Natuurlijk zijn er veel meer! Wil je weten welke? Google dan op ‘vrijwilligerswerk buitenland’ of vraag het bij je reisbureau.

Denk wel aan bijvoorbeeld een Globetrotter Reisverzekering en het opvragen van medische informatie bij bijvoorbeeld Travel Doctor en de GGD.

Jouw ervaringen delen
Ga jij vrijwilligerswerk doen in het buitenland en vind je het leuk om ons een verslag te sturen? Mail het dan naar communicatie@m-pact.nl en wie weet zie je jouw verhaal binnenkort online!

M-Pact wenst je een mooie zomer toe en een geweldige ervaring!