Inschrijven

Week van de Alfabetisering 2019

Van 09 t/m 13 september 2019

Met de Week van de Alfabetisering zet Stichting Lezen & Schrijven zich samen met zoveel mogelijk mensen, bedrijven en organisaties in voor een samenleving waarin ruimte is voor een leven lang ontwikkelen. Zodat meer mensen de kans krijgen om ook op latere leeftijd beter te leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer of smartphone. Dat is belangrijk, want onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen.

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak zijn ze ook minder digitaal vaardig. Laaggeletterdheid is groot maatschappelijk probleem, omdat de kloof tussen de mensen die wel en niet mee kunnen komen in de samenleving groeit. Mensen die onvoldoende kunnen lezen, schrijven en/of rekenen zijn kwetsbaar in onze samenleving. Er heerst een groot taboe op laaggeletterdheid, mensen schamen zich en durven niet om hulp te vragen. Met grote gevolgen op het gebied van geldwerkgezondheid en gezinsleven. Laaggeletterden hebben vaker schulden, vinden moeilijker een baan en leven vaker ongezond. Veel kinderen groeien op in armoede. 

Activiteiten in Enschede
In de Openbare Bibliotheek van Enschede aan de Pijpenstraat 15 zullen er in deze week tal van activiteiten plaatsvinden voor de bewoners van Enschede waaraan natuurlijk ook het Huis voor Taal & Meedoen zal deelnemen! 

Zo wordt er bijvoorbeeld een Netwerkbijeenkomst voor Taalmaatjes & Deelnemers georganiseerd op maandag 09 september in de "Bieblab" en meer. Houdt daarom deze pagina in de gaten, updates zullen na de vakantie zo snel mogelijk volgen!

AANMELDEN voor activiteiten
Via de website van "week van de aflabetisering" kan je kiezen uit een aantal thema's waarvoor je jezelf kan aanmelden. Na het aanmelden word je gebeld en dan kijken ze samen naar wat jij wilt leren in deze "week van de alfebetisering" en welke activiteiten daarvoor zijn aangemeld door de plaatstelijke organisaties. Leren kan alleen of in een groepje. Het kan vaak gratis en natuurlijk bij jou in de buurt.

Wil je niets missen?
Meld je dan aan voor onze M-Pact Nieuwsbrief. Eind augustus/begin september zal de eerste nieuwsbrief weer verschijnen!