Skip Navigation
Over ons

Rijksmuseum Twenthe bestudeert, presenteert en stimuleert de menselijke verbeelding. Rijksmuseum Twenthe bestudeert, presenteert en stimuleert de menselijke verbeelding.

Kunst & cultuurOnderwijs
Deel

Vrijwilliger

3–12 uur/week
Enschede, Overijssel, Nederland
Gastheer/vrouw
SchoonmakenKokenNederlandsEngels
Kunst & cultuurOnderwijs
#29146
Scan me of ga naar m-pact.nl/o/Rijksmuseum-Twenthe/activiteiten/Vrijwilliger/29146 om je aan te melden
SamenvattingBij zowel de Museumfabriek als Rijksmuseum Twenthe zijn we continu op zoek naar vrijwilligers in diverse functies.
Uitgebreide omschrijving

Bij Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek mogen +200 vrijwilligers hun hobby onder professionele omstandigheden uitvoeren. Zo zien wij namelijk het vrijwilligerswerk. Deze vrijwilligers doen wat ze leuk vinden, en wij proberen dit zo goed als mogelijk te faciliteren. Helaas zijn beide musea op dit moment gesloten ivm de lock-down. Echter staan we altijd open voor een (digitale) kennismaking met potentiele nieuwe vrijwilligers!


Wat ga jij doen? 

Er zijn verschillende functies waar jij je al vrijwilliger in kan zetten.

Denk hierbij aan;

  • Vrijwilliger collectiebeheer: onderzoek, registratie en conservatie van diverse collectie items. Dit gaat van bijzondere textielstukken tot vlinders tot documenten tot...
  • Vrijwilliger horeca; in ons museumcafé en lokaal Roombeek verzorg jij onze gasten als het gaat om koffie met wat lekker, een lekkere lunch of een glas wijn;
  • Vrijwilliger Service Centrum; jij ondersteunt in baliewerkzaamheden, wijst gasten de weg en springt bij in de 'makerspace' waar gezinnen zelf aan de slag kunnen;
  • Vrijwilliger technische dienst; met jouw twee rechterhanden ondersteun jij het technische team in alledaagse technische zaken en bij de opbouw van tentoonstellingen.
  • Open sollicitatie: weet jij niet precies wat jij kan betekenen, maar wil jij wel graag onderdeel zijn van ons team? Meldt je dan aan, dan kijken we wat de mogelijkheden zijn!


Wat vragen wij?

Per functie zijn de vereisten verschillend. Maar in basis zoeken we altijd naar vrijwilligers die zich voor een langere periode in willen zetten voor 1 of beide musea, en, afhankelijk van de functie, een goede basis hebben qua digitale vaardigheden.


Daarnaast;


  • Ben je minimaal 1 à 2 dagdelen per week beschikbaar, bij voorkeur ook in het weekend;
  • Spreek je Nederlands of Engels vloeiend.


Wat bieden wij jou?

• Een creatieve en inspirerende werkomgeving

• De MuseumJaarkaart

• Een leuk en internationaal team met een informele maar professionele sfeer

• Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

• Een unieke werkplek in de creatieve wijk Roombeek bij de samenwerkende musea Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek


Aanmelden: stuur met je aanmelding ook je mailadres mee, dan sturen wij het aanmeldingsformulier retour.


Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek

Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek zijn de grootste musea in het oosten van het land. Twee vooruitstrevende musea met elk een onderscheidend profiel en elk een eigen doelgroep die nauw samen werken. Rijksmuseum Twenthe is een kunstmuseum dat beschouwelijk is en dat belangrijke tentoonstellingen organiseert voor een landelijk publiek. 

De Museumfabriek ontwikkelt zich tot een veelzijdig museum voor families, liefhebbers en professionals overnatuur, cultuur, kunst, techniek en wetenschap. Een museum waar je door een microscoop of telescoop kunt turen, waar je je kunt verbazen en waar je kunt leren. Maar ook waar je kunt onderzoeken, creëren, zagen, tekenen, drukken, solderen, monteren en coderen.

De Museumfabriek is een museum waar verleden, heden en toekomst met elkaar worden verbonden.

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding
Hoe kom ik er?
Over Rijksmuseum Twenthe
Rijksmuseum Twenthe bestudeert, presenteert en stimuleert de menselijke verbeelding. Rijksmuseum Twenthe bestudeert, presenteert en stimuleert de menselijke verbeelding.
#29146
Scan me of ga naar m-pact.nl/o/Rijksmuseum-Twenthe/activiteiten/Vrijwilliger/29146 om je aan te melden