Inschrijven

M-Pact stelt zich voor

Ga direct naar het artikel over:

- Sonja Mückenheim
- Willy Oomen
- ...

Met een positieve inslag, daadkracht en drive aan de slag!

Sonja Mückenheim is een geboren optimist en denkt graag vanuit ‘mogelijkheden’. “Alles wat je meemaakt heeft een reden en zal je sterker maken,” vertelt ze. “Een situatie kun je niet veranderen, wel hoe je met de situatie omgaat. Voor mij geldt, met de nodige dosis gezonde humor kun je heel veel aan.”

Sonja is geboren en getogen Enschedese, heeft een reislustig hart en is van alle markten thuis. Haar focus ligt binnen de dienstverlenende sector. "Iedereen doet mee in de maatschappij en iedereen is bijzonder en uniek," vindt Sonja. Bij M-Pact is zij sinds begin februari als projectleider o.a. aan de slag op het gebied van matching, wijkgericht werken, maatjes en voor de DOEN!Beurs. De persoonlijke doelen van de vrijwilligers binnen M-Pact zijn voor haar een belangrijk aandachtspunt.

Wat brengt jou bij M-Pact?
“Mijn fiets,” antwoordt ze vrolijk lachend. “Voor het project ‘Kracht on Tour Twente’ ben ik benaderd door de Volksuniversiteit Enschede of ik mijn medewerking wilde verlenen aan dit project. Tijdens het project vond de fusie tussen Vrijwilligers053 en de Volksuniversiteit plaats.”

Sonja is als projectleider binnen M-Pact onder andere bezig met de follow-up van de DOEN!Beurs. “De DOEN!Beurs is een geweldig instrument om mensen met een lange afstand tot de arbeidsmarkt te laten zien dat er nog mogelijkheden zijn om iets te DOEN,” vertelt ze. “Het is een mooie manier om deze doelgroep te laten ervaren dat ze talenten hebben en deze kunnen inzetten. Hierdoor ervaart men dat ze zeer waardevol zijn, dat ze een weer een doel hebben en dat ze iets kunnen betekenen voor hun omgeving."

Typisch ‘Sonja’
Sonja is een echt ‘mensen-mens’. Zorgzaamheid, betrokkenheid en inlevingsvermogen zijn woorden die haar typeren, maar vooral 'eerlijk en oprecht'. Sonja biedt mensen een luisterend oor, zonder te oordelen en dat maakt haar prettig in de omgang. Zij laat zich inspireren door muziek, de zon en ruimdenkende mensen. “Vooral mensen met lef. Mensen die hun mening durven uiten, die ergens voor staan en gaan,” vertelt zij met twinkelende ogen.

Ik vraag Sonja waarom zij deze week enorm heeft moeten lachen. Ze schiet direct in de lach. “Er wordt bij ons thuis heel wat afgelachen! Om de (paas)gedachten/vraag die mijn ‘bonus’ zoon van 14 jaar bijvoorbeeld uitsprak tijdens het paasdiner. Hij vroeg zich serieus af hoe een haan een ei bevrucht. "De kip legt een ei, en dan gaat de haan erop zitten, en dan...?"

Ter afsluiting vraag ik haar naar haar favoriete spreuk. "Alleen in het doen wordt kennis wijsheid" en ze grijnst breeduit “geniet, leef met lef in het hier en nu, voor je het weet kan alles anders zijn. "Leef, lach en heb lief".