Turks en of Arabisch sprekende vrijwilliger voor onze ontmoeting groepen

Turks en of Arabisch sprekende vrijwilliger voor onze ontmoeting groepen

Structureel werk · 3–4 uur/week
Pathmossingel 200, 7513 CM Enschede, Netherlands
VertalenAdministratieOnderzoekOndersteunend werkArabischTurksNederlands
Welzijn
Activiteit Delen
Alifa
#66732
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Alifa1/activiteiten/Meertalige-vrijwilliger-voor-onze-spreekuur/66732 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Je biedt ondersteuning aan ouderen met een migratieachtergrond tijdens de inloopspreekuur.

Uitgebreide omschrijving

Alifa welzijn biedt de inwoners van Enschede met een migratieachtergrond de gelegenheid om elkaar te ontmoeten, gezamenlijk activiteiten te ondernemen en voor hun interessante themas/informatie te organiseren in eigen taal. Het niet kunnen volgen van de maatschappelijke ontwikkelingen en andere actualiteiten, het gemis van sociale contacten en niet beheersen van de Nederlandse taal zijn grote risico factoren op vereenzaming en ontwikkelen van depressies voor deze doelgroep.


Wilt u een paar uur in de week onze ontmoetingsgroep ondersteunen bij het ontmoeten onder het genot van een kop koffie en bij het uitvoeren van de activiteiten onder begeleiding van een coördinator?

Wat we vragen is een sociale hart, een beetje ervaring in het werken met en begeleiden van mensen.

Bent u geduldig en kunt u goed luisteren en met de mensen meedenken? Kunt u naast vloeiend Nederlands één van de volgende talen (Aramees, Arabisch, Turks). Dan nodigen wij u van harte uit deze vrijwilligersvacature te lezen en om contact op te nemen! 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Alifa

Alifa biedt maatschappelijke versterking, activering en ondersteuning. Wij stimuleren mensen om grip te krijgen op hun eigen leven, om zelfstandig en in contact met anderen mee te doen in de samenleving. Onze focus ligt daarbij op preventief en integraal werken.